Hae tästä blogista

30. elokuuta 2013

• Karjalanpiirakat munavoilla! Njam! •

Tehtiin toissailtana pitkästä aikaa karjalanpiirakoita ja muistinkin sitten siinä tekiessä, miksen ole kovin ussein niitä tehnyt. Kauhhee homma!! o.O 



Nämä oli ehket ainoat julkasukelposet piirakat...x) Muut oli tehty hiukan liijan "oman mallin" mukasesti.... xD



Elenakin pääsi rypytyshommiin:)

 Ja ohjeet: (noin 20 kpl pitäs tulla)

Riisipuuro:
pari dl vettä
pari dl (tummaa) puuroriisiä
1 l punasta maitoa
pari tl (ruusu)suolaa
Voita (noin pari ruokalusikallista) omantunnon mukkaan

Ensin kiehauta vesi ja puuro. Lisää maito. Kiehauta hiljalleen kannen alla 40 minuuttia välillä sekoittaen.
 Laita voinokare joukkoon, hämmennä ja anna hautua (levy nollille) kannen alla ainakin vartti. Jäähytä.
Sen jälkeen yks kananmuna sekota joukkoon, niin piirakan välissä se laittaa puuron hiukan "kasaan"

Piirakkakuori:
pari dl vettä
pari tl (ruusu)suolaa
pari rkl rypsiöljyä
reilu desi täysjyvävehnäjauhoa
loput ruisjauhoa. (200-300g)

Ensin nestteet. Sit jauhot. Ruisjauhoja siis sen verran että taikina ei tartu kulhoon ja on hyvä kaulia.
Vehnäjauhoa sen takija vähän joukkoon, koska mielestäni se tekee taikinasta hiukan pehmeämpää. (Ekan kaulimissatsin aikana) Lopuilla kerroilla se on ku kiviä kaulihtis!
Eli kaulit taikinasta toooosi ohutta ja jollain pyörreellä muotilla (halkasija öpaut 10 senttii) (meillä oli käytössä jälkiruokakippo) renkuloita taikinaan ja sit kaulittaan uusiks ja uuet renkulat jne. Lopussa taikina onkin niin kovaa jotta piirakan teosta hävvii maku! :D

Munavoi:
4-5 kananmunaa 
50g voita
reilu tl (ruusu)suolaa

Keitä kananmunat (vajaa 10 min), "säikytä" kylmän veden alla, kuori, piliko. Voi suht löysähköä. Munien sekkaan. Suola kanssa. Sekota.
Sit lasillinen maitoa, voit piirakan päälle ja
Nauti! 

ps Ruususuola infoa löytyy tästä näin!

7 kommenttia:

  1. ihqu piirakoita oli. mut se rypytys,krhm.;D no maku on pääassii!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii mie kirjotinnii, jotta nuo kuvassa olevat piirakat oli ehket ainoot julukasukelposet otokset....x)

      Poista
  2. Itse tehdyt piirakat on ehdottomasti parhaita! Mulle opetettiin, että leivotaan taikinasta "pötkylä" ja siintä leikataan paloja, jotka sitten kaulitaan ohuiksi ja soikioiksi... ja sitten se riisipuuro keskelle :) Tapoja on varmaan monia... pääasia, että ovat herkullisia :))
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siun tapa kuulostaa kieltämättä yksinkertasemmalta ku tää meijän tapa! :D

      Poista
    2. Ja mukavata viikonloppua Siullekkin :)

      Poista
  3. Kerran olen tehnyt ja hirveä homma. Nyt niitä alkoi tekemään mieli ja reseptinkin olit laittanut tyrkylle. Nyt pitäisi päättää painaako vaakakupissa herkullisuus vai se vaiva enemmän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun on kyl myönnettävä, jotta meijä piirakat maistu hiukan voipahville..! (Munavoi pelasti) :D
      Laitoinkin ohjeeseen hiukan enempi suolaa, mitä me laitettiin :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi