Hae tästä blogista

7. lokakuuta 2013

• Pieniä vihreitä.. tomaatteja •

Helöy taas!
Viikonloppuna mie netistä etiskelin meijän tomaateille, joista puolet oli mennyt pilalle tuolla sankossa, jotta mitähä sitä niille terveille vihreille (raaoille siis?) tomaateille vois keksiä, ettei nyt kaikki kasvatustsydeemit menis pituiks. Löysin sellasen kun Vihreä Tomaattimarmeladi.
Mie sit fiksuna likkana aattelin, jotta "Joo, jätämpä tuon marmeldihomman poies, ja teenki säilyketomaatteja."
Tuumasta toimeen:
Einekset:
Noin 15 kpl pieniä vihreitä tomaatteja
Vajaa 3 dl vettä
1 dl etikkaa (meillä oli omenaviini)
5 valkosipulin kynttä
noin 2 rkl Oreganoa
Hitunen (ruusu)suolaa

Halkase tomaatit. Kaikki kattilaan, ja keitä 15-20 min. Blenderiin. Sekotus. Ja purkkiin.
Aivonystyrät ei tässä vaiheessa vielä sanonu, jotta säilyketomaatit ja blenderi ei kuullosta hyvinkään todennäköselle yhistelmälle.
Ja totta: Sehä oli ku vihreetä etikkavettä ois purkkiin surauttana! Noh, teinpä sit pastakastikkeen, joka säilyy! ;) (Loppuohjehan meni niin, jotta ois pitänä laittaa vajaa 3 dl marmeladisokeria. Blenderin jälkeen pitäs se tomaattisörsseli laittaa vielä kattilaan, kuumentaa kiehuvaksi ja lisätä se sokeri. Keitä noin 5 min. Sitten olisi ollut sitä tomaattimarmeladia)

Tein sitten toisen version:



Säilötyt Vihreät Tomaatit 

Reilu 10 kpl vihreitä tomaatteja (Onneks anopilta sain kans tomskuja, ois muuten kesken loppuna)
½ litraa vettä
1½ rkl etikkaa (omenaviiniä meillä edelleen)

Etikkaliemi:
1dl Väkiviinaetikkaa (ohjeessa oli jotta 2dl, mutta miusta etikka haisee iha vanhalle sillille ja makuki on mitä on, niin laitoin vähemmän)
1dl sokeria (ohjeessa oli jotta PUOLI KILOA!!)
2 pientä chili"tankoa"

Pistele tomaatteihin reikiä hammastikulla, Keitä etikkavedessä hetki. Voit kuoria jos haluat. (Kuoriminen lyhentää seuraavaa keittoaikaa) Kiehauta mausteliemi, viskkaa tomaatit sekaan. Keitä pehmeiksi (Miulla meni kuorineen reilu puol tuntia) läpikuultaviksi. Kaada lasitölkkeihin. Keitä lientä vielä tovi ("Kokoon") ja kaada tomaattien sekaan.  Blenderiä ei tarvihe!



Koristeleminen ei ole miun vahvin ala...
Että tämmöstä tällä kerttaa....!

Nyt meillä onnii käynnissä olkkarin seinän maalaus. En muistanukkan kuinka veemäistä hommaa oli tapetin irrotus. Tai lähinnä sen liisterit/muut jäänteet! Jippiii!


4 kommenttia:

  1. Tekemällä oppii. :) Kerro sitten, miltä nämä maistu?
    Mä n oo koskaan säilöny tomaatteja, enkä juuri muutakaan, pakastanu vaan normimarjoja.
    Joku syksy nostin raa'at tomaatit lautasella keittiön pöydälle, siinä ne hiljalleen kypsy syötäviks. Ainakin osa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla vielä uskallettu maisttaa.....! :D Mut kerron sitten ku maistettaan! :D

      Poista
  2. Meille tuli kokonaista kolme tomaattia, ei riitä säilykkeeksi asti :D Tapetin irrotus on veemäistä hommaa. Parin päivän jälkeen on hartiat niin jumissa että tekisi mieli jättää urakka kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatikka se maalaaminen.. VIIS kerrosta ja silti läikkäpa*kat näkkyy!! Mäni järki ja riitti! :D

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi