Hae tästä blogista

25. marraskuuta 2013

• Maistuisko kuppi teetä? •

Meijän perhehän on teelillejä! Mie jotenkin uskon ja toivon että teet on oikkeesti terveyspommeja joita juomalla et tuu kipijäks niin millään! Ja miun uskomus on ainakin omala kohalta ihan onnistunut! :)
(Liekköhä oli viksua kuuluttaa tämä ääneen.. Ylleesä siinä käy huonosti, jos sanoo jotain "Enpä oo muuten aikoihin ollu kippee" Eipä mene kun pari päivää, niin asia on korjattu)


Näistä suurinta osaa saa ihan myös ruokakaupoista, mutta esim tuo "Pyhä Olavi" ja Pu-Erh on ostettu luontaistuotekaupasta.

Oikkeella on vihreetä ja valkosta pussiteetä, punaset pussukat on normi mustaa "England Breakfast" (tms) teetä, kolomas: Princess teetä (aika pahaa..) ja päällekkäin olevat purkit.. en muista mitä teetä niissä on.. Ja sit tuossa yläpikkusillipurkissa on vihreetä irtoteetä. 


Teen haudutuksista sen verran jotta vihree ja valkonen tee ei kannata lillua vedessä kuin maksimissaan pari minuuttia. Maku menee muuten kitkeräksi.
Nuo irtoteet, (iltaisin teen tällä hetkellä yleensä Mustikkaa, Anti-stress yrttiteetä, Pyhä Olavin ruusujuuriteetä sekä Pu-Erh (vähentää kolesteroolia ja voepi auttaa painonhallintaan), kiinalaista terveysteetä sekä kuivattua siankärsämöä -sekotuksen) (Siankärsämöstä infopläjäys löytyy TäSTä) saavat lillua nesteessä vaikka monta tuntia.

Minun tänhetkinen teeohje:
Kiehauta vettä (litrasta puoleentoista) vedenkeittimessä ja kaada termariin. 
Laita parit teelusikalliset haluamasi yrttitee valikoimaa ja anna hautua 10 minuutista ----------> (paitsi nämä perinteiset vihreet/valkoset ja ei mustatkaan ehket tykkää tuntitolkullisesta hauduttamisesta, mutta ei mene niin kitkeräksi kuin nämä kaksi)  
Hunajaa hitusen mukin pohjalle ja teetä päälle (suosittelen kaatamaan jonkin siivilän läpi, esim "tomusokerisiivilän") ja nauti :)
Jos halluu laittaa esim vihreetä teetä niin liottaa mukissaan yrttilitkun kera ja antaa olla sen reilu pari minuuttia. Ei maitoa.
Maito haittaa terveysvaikutuksia. 

Saattaa sitten pissityttää yöllä. 

ps. Ruusujuuresta luin just pientä infoa, jotta se lisää seksihaluja! ;) Joten: hopihopi ruusujuuren osttoon! --> 

12 kommenttia:

  1. Teetä killitetään meilläkin, paitsi mies juo myös kahvia. Harrastan enempi noita maustettuja teelaatuja, ihan vaan Liptonin. Tosin oli kausi, että join myös valkoista ja vihreää teetä. Sellaiset hajuvedentuoksuiset jutut eivät nappaa, sillä mä syön voileipiä ja juon teetä. Tietty jälkkäriksi keksejä, piirakkaa tai pullaa. Erityisesti mä rakastan sitruunateetä. Siis mustan teen joukkoon loraus aitoa sitruunamehua sitruunasta. Sitten kun oon vielä niin makeanperään, niin laitan teehen järkyttävän määrän makeutusainetta, en kehtaa tunnustaa miten paljon! :) Jotain 5-vuotiaasta lähtien oon teetä juonut, pari kuppia päivässä. Pissittää se kyllä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kahvi kuuluu aamuun! Ja jos mennään kylään/meille tulee kylään niin kahvit ylleesä keitellään. Mutta tee kuuluu iltapäivään ja iltaan :D
      Korvaa makeutusaine seur kerran hunajalla? Hunaja on kuiteski jollainlailla terveellistä :) Auttaa mm. kuulemma unen tuloon! :)

      Poista
  2. Teetä nautin minäkin, korvaan muutaman kupin kahvia päivässä teellä. 6 kahvia ja 2 teetä, se on se vakio. Mut outs, olen tuleva vanhapiika sillä käytän teessä maitoa, tuo terveysvaikutus tuli ihan uutena tietona. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KUUSI kuppia kahvia? o.O :D Eikö korvenna massua? Miulla kolmas kuppi päiväsaikaan jo meinaa "hitusen" tökkiä :)
      Et sie varmmaan vanhaks piiaks tuon takija jää! :D

      Poista
  3. Teetä mäkin juon nykyään, tuli kahvinkittaamisessa tiimat täyteen muutama vuosi sitten. Enkä oo sen jälkeen kahvia juonu ku kerran, jumangavita mut olihan pahaa! Tykkään kaikista marjaisista teelaaduista, mustikka on tällä hetkellä suosikki. Unkarista löysin mansikka-juustokakku -teetä, se oli hyvää. Tavallista Earl Greytä en kyl juo, jotain makua siinä pitää olla. Ei maitoa eikä sokeria. :) Vieraannutin itteeni sokeristakin sen verran, kahvia ei pystyny juomaan ilman sokeria mut teetä pystyy. Kahvin kans tarvi aina jotain pullaa tms. mut teetä pystyy juomaan pelkästään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin joskus (ja olen joskus vieläki) järrrkyttävä iltasyöppö. Tuolla teellä pystyy korvaamaan osan syöpöttelystä! :D (saattaa nuita yrttilitkuja mennä noin litra iltaan. Sitten ihmettelen mikä öisin aina pissittää! :D)
      Ja en miekkään tykkää "normi mustasta" teestä. Pitää siinä jotain makua olla/pitää joku terveysvaikutus löytyä! :)

      Poista
  4. Teillä on kyllä kadehdittavan laaja teevalikoima. Oletko maistanut Forsmannin lakritsaa? Hirveen maistuvaa ja menee melkein karkista. Minä kehtaan tunnustaa, että 12 sokeripalaa on se minkä haluan laittaa ja ripsaus makeutusainetta on se määrä mihin on ravitsemusterapeutilta lupa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuunteletko ravitsemusterapeuttia vai mielihaluasi? :D
      En oo maistana, mutta tänään olen lähössä teeostoksille taas, kun on tilillä hitusen rahaa! Liekkö sitä saapi iha ruokakaupasta?

      Poista
    2. En ymmärrä miksei sitä saa Prismasta, mutta Citymarketista saa, vaikka se on meillä paljon pienempi kauppa. Jos on vatsa kipeä niin se tekee mun mielestä sellaisen jännän mentholin tuntuisen kalvon vatsaan. Toteutan kummankin haluja :D

      Poista
  5. Minen vois elää iliman kahvia!! Ja oon oppinu juomaan vihreetä teetä, muuta teetä en ees suuhuni laita :)
    Onko semmosta mikä vähentää seksihaluja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim kamomilla ku se ruppee väsyttämmään ;) Ja liikaa juotuna piähän koskkee! :D

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi