Hae tästä blogista

30. huhtikuuta 2013

• Hauskaa Vappua! •



Pari vappukevennystä: 

Vapun sääennuste: Koko maassa kohtalaista tai navakkaa viinan hajua. Päivällä mölinä on vaihtelevaa ja yötä kohden voimistuvaa. Käsivarren seudulla ja napapiirin molemmilla puolilla humala voi nousta kolmeen promilleen. Loppuviikosta selviää tai melkein selviää.


Perinteisen Vappujuoman saat kun otat ämpärillisen pirtua ja lisäät siihen rusinan. Jos maku on liian hedelmäinen voit tislata rusinan pois. 

29. huhtikuuta 2013

• Kevättä Rinnassa! •

Hellurei! :)
Olipa mukava viikko. Ukko oli talvilomalla ja tehtiinki liki koko viikko pihahommia. (Kaatopaikalta näyttää kyl vieläkin mutta hiljaa hyvä tulee x))
Ruettiin miettimään tätä meijän kaunista kukkapenkkiä takapihalla että liekkö toivoa saaha tästä kaunis




Kukkapenkki siellä orapihlaja-aidan kuppeillä. :D Näyttää ihan kynnetyltä perunamaalta..


Kaanista...x)

Nuo laudanpätkät on meijän entisestä terassista joka purettiin liki kaks vuotta sitten kun teimme taloomme yhen huoneen lissää. Jake ja Matti-appi rupesivatkin tuunaamaan niistä kukkapenkkireunaa ja nyt on penkkikin paljo söpömpi! 


Eka reunus valamis


Koko kehikko dan! 

Reunukset vielä "suojattiin" tuolla muovilla ettei heti haparoidu koko kehys. 

Tai ei se kyllä söpömpi ole, sillä tällä hetkellä koko penkki näyttää ylisuurelta kompostipesäkkeeltä.
Ollaan Nennan kanssa kaksi päivää (eilinen ja toissapäivänä) haravoimiskasoja työnnetty tuonne laatikkoon ja sitten laitamme multaa päälle ja kukat. Ens vuonna saattaa olla sen verran maatunu ne haravointikasat jotta saapi luultavasti multaa työnnellä urakalla lissää

Meijän piha varmasti voittais "kaunein koti/piha" 2013?
Tuolla taustalla pienenpi kehikko, joka on uutukainen yrttipenkki. 

Ja kuvassa muuten myös Jaken itse väkertämä grilli, joka oli vielä toissavklla hormillinen versio, mutta niin pahasti oli rapistunut koko taideteos, nii Jake pätkäs siitä tuommonen H-kirjaimisen grillin. :) Veti myös uuden laastin päälle, niin hieno on. Ei olla vielä testailtu, mutta vappuna ois mukava joku kyrsä siinä paistella, mutta vesisadettahan tuo tais luvata..? (Yllärinä)
Nää huonommat kuvat on sitten otettu makkarin ikkunasta! :D
Ja vaikka mie kirjotankin että "tehtiin silleen ja näin" ja "suojattiin muovilla" jne, nii mie olin vaan henkisenä tukena kameran kanssa mukana messissä...x)


Perjanttaina kävimme Kaavilla, suurmarkkinoilla! Löysin tämmösen söpötyksen:

Kaanis mekko :)) 

Ovh tällä on kuulemma 35 eurroo mutta sain "erikoistarjouksena" vain 25 eurroo, ja jos olisin ostana kaks paitaa/mekkoa niin hinta olisi ollut yhtteensä vain 40 eurroo.. Sanoin myyjälle jotta: "Niimpäniin. On varmaan ovh 35 euroa" (Jos kaksi mekkoa joutaa neljälläkympillä niin tuskinpa...)
Yritti vielä pospotella että "Joo, minulla liike Kuopio, tule katsomaan vaikka itse!" (Hällä oli hoono soomi siis.)


Ja lopuksi laitan vielä kaksi söpöä kuvaa meidän Milkistä, alias PIIPII:stä.


Rommikisu kun lähti neljän päivän reissulle niin Milkki löysi uuden kaverin 


Tämmönen kuvauspakkaus tämä meijän Milkki. Rommi ei kameran eessä oikkein viihy, niin sen takija siitä ei näitä kuvia niinkkään näy. Korkkeintaan selästä/hännästä! :D

23. huhtikuuta 2013

• Synttäripirskkeet ja uuret sisustustarrat! :) •

Kyllä ol vknloppuna vilinää ja vilskettä kun oli Elluraisen 8 vee synttäripartyt. Perjanttaina oli kaveripirskkeet ja sunnunttaina sukulaispirskkeet. Laitettiin Noora-siskon kanssa perjanttaina koti partykuntoon



Noora kirjotti tekstin, mie laitoin pallot/serppenttiinit

Lisää palloja

Hienot partymukit Tiimarista

Muistin vielä serppenttiiniä laitella tarjoilupöytään



Lauanttaina oli tosijaan "välipäivä", jolloin paisteltiin (ukko paisto x)) kakkupohja ja siivottiin (minä siivosin) kodin sunnunttaita varten.

 Perjanttaina tuli myös uuet sisustustarrat jotka huppelipäissäni tilasin mökillä (josta mainihin täälläki) Ebaysta.

Nämä oli ihan iisipiisi laitella tuoho "holvikaareen" 


Mutta makkariin kun tilasin hempeän tekstin niin kylläpä oli harvinaisen v*ttumainen iskkee se seinnään!! Meni usko ja toivo ja järki koko hommassa. 

Jokkainen kirjain ja koukero piti remonttilastalla painaa voimalla erikseen. 

Vaan on hemppee ;) 

TUNTI meni laittaessa tuota vaikka ohjeen kuvassa oli niin iisin näkönen homma. ("Laitetaan vain koko tarra seinään ja sitten vedetään vastakappale irti niin kirjaimet jää seinään." KYLLÄPÄKYLLÄ!) 

Olohuoneeseen (tuohon "Paljon Onnea Ellulle") kohtaan pitäs vielä jonniinsortin sisustushärpäke ehttii. 

Mukava viikonloppu oli kaikinpuolin, mutta onneks seurraavat synttärit tarvitsee järjestää vasta syksyllä....x)

17. huhtikuuta 2013

• Tuleva yrttinoomi!? •

Kyllä on harmaata ulukona! Kait se sitä kesää tekkee tms mutta silti meinaa tympästä. Mutta onneks oon nyt töissä ollu pari iltaa ja huomenna vielä. Siellä on ollu kyllä kivaa kun on mukava duunikaveri vieressä. :)

Kesäks meinasimme jos josttain hommais jonniinsortin kasvihuoneen takapihalle, taikka sitten "kasvimaan" tekasis.

maitopurkittii hyötykäytössä! :D


Mie tökkäsin kaupasta ostetun retiisin multtiin ja tuommonen horsma sieltä tulee. Saapikoha lie syyä nuita retiisin lehtiä/varsia? Ja sit anopilta saatiin chilin siemeniä, nii 



SIELLÄ TULLEE JO ALKUJA!! \o/


maitopurkeissa paprikaa, lasipurkin osaa jokainen lukkee ja ruukussa suolaheinää



Basilika



Huono kuva tämä :/ Ja kyllä, ruohobibulia, eli -sipulia! x)


Liki nämä kaikki (eli persilja, ruohosipuli, basilika, retiisi ja suolaheinä) ovat kaupasta ostettuja valamiina. Pätkitty, ja laitettu multiin. Sieltä sit kasvaa lisää yrttilöitä :) Tosin ei kannata syömätä olla näitten kasvamisen välisiä aikoja. Ei ihan niin nopsaan kasva etteikö nälkäkuolema kerkkeis tulla..! 
Kesällähä nämä varmmaan voi laittaa ulos sit kasvammaan? Ei oo kyllä kokemusta mutta sittenhä sen näkkee??! :) Nuo paprikat ja chilit minnuu eniten kiinnostaa jotta tulleeko sieltä OIKKEESTI syötävää! 

Pieni tietoisku muuten näistä yrttilöistä: 

Basilika: Montaa eri lajiketta, kasvimaalla tämä karkottaa tuholaisia. Basilikalla voi korvata suolaa sekä pippureita, ja se sopii liki kaikkeen ruokaan. Basilikalla uskotaan olevan piristävävaikutus.
Positiivinen vaikutus myös ruuansulatukselle. Jopa ehkä seksielämälle ;) 

Persilja: Iho tykkää. Poistaa turvotustakin. Rautaa. Voi käyttää yrttinä kuumeeseen taikka jopa astmaan. Raikastaa hengitystä ja iholle tuoretta persiljamehua jos tykkäät kaavella niin maksaläiskät sekä pisamat vaalenee(?). Kuukautiskipuihin auttaa myös. Raskkaana oleva ei mielellään saa syyä ku tämä stimuloi kohtua. Ja ei muutenkaan kannata syödä suurina annoksina. 


Chili: Tulisuutensa vuoksi oiva apu laihutukseen. Vilkastuttaa verenkiertoa. Chilipaprikat on kärkipäässä maailman vitamiinipommeissa. :)

Paprika: Koko paprika on täynnä C-vitamiinia ja hyvä karoteenin lähde.  


Retiisinlehet: ??

Ruohobibuli: Versoissa runsaasti A- ja C-vitamiinia 


Suolaheinä: Sisältää oksaalihappoa (kuten esim raparperissa.) Ei suuria määriä. 

Se auringonkukka tais tulla Danoninopurkista niin laitettiin kasvamaan ja kesällä sit neitin haluamaan paikkaan ulos! :))

14. huhtikuuta 2013

• Uusi laji: Polokupyöräily! •

Heipparallaa!

Mie maanantaina alotin pyöräilyn. Jimin kanssa! En oo semmosella härpäkkeellä ajanukkaan varmmaan 10 vuotteen ja sillo maananttaina, ekan ylämäen jäläkkeen ja kaiken lisäks Jimi perssiisä kiinni (eli siis pyöränistuimessa kirjaimellisesti), muistin että miksi: Kauhheeta hommaa!! Miullaki jalat vispas sen mäen jälkkeen siihen malliin että ihankuin ne ois muuttunu spageteiks! Mut poljin sen ylös. Sit lepäsin vähän aikkaa, mutta Jimi osotti satulaa ja ohjaustankoo siihe malliin että: "Polehhan äiti ku tässä takana on niin kiva isttuu." Ja sitpä mie taas poljin. Pari kilsaa ehkä kävimme ajelemassa (mahdollisimman neutraaleja reittejä, ei hurjia ylä- eikä [ikävä kyllä] alamäkijä.) Mut kotiinpäin mentäessä tuli sellanen pakollinen ylämäki rupeama (vaikka mietin paria reittiä niin jokapaikkaan ylämäki tulee) otin vauhtia, nousin 1/3 osan mäestä ja sit loppu. En jaksana polkee! :D Talutin kiltisti pyörän Jimin vastalauseista huolimatta.
Eikä se pöllyävä hiekka paljon auttana asijaa. Olen melko varma jotta kurkusta lenteli hiekkapalloja/nenästä tuprutti hiekkapölyä.

Seurraavana päivän ajattelin kokkeilla uusiks. Ensinnäkin ku istuin satulaan niin tuntu että miulla se muuten taitaa olla satulanmuotonen mustelma persseessä, koska sen verran imakalle tuntu istua siihen. Se sama pärkelleen mäki ootti minua ja en sit tajunna että jalat ei olleet iha entisesä edellisen päivän pyöräilystä, mutta taas sitkeesti poljin mäen ylös. Siinäpä menttiin ehkä 100 metriä etijäpäin ku mie käännyin takasi kotiin, istutin Jimin rattaisiin ja lähettiin kävellen uusiks. Jimin vastalauseista (lue: huutamisesta) huolimatta.
Sen jälkkeen olin polkematta tähän päivään asti.
Tänään kävimme pyöräilemässä ja se loppupelissä on IHAN kivaa... Miusta on niin suloista kun Jimi tykkää isttuu kyyvissä ja kun hää "puhua" pälättää miulle. Sitten kunhan kunto kohenee niin ei ne mäetkään VÄLTTÄMÄTTÄ oo niiin suuri kynnys olla lähemättä pyörällä ja sillä pyörällä pääsee noppeemppaa (jopa mie) ku kävelemällä/hölkkäämällä.


Ens vknloppuna ois Elluraisen 8wee partyt.. Kakspäiväset!  Oevoe, ja äiti senku kurtistuu! Lahjatoivelistakin varmaan hidmu "pieni".. Huomenna uskaltaudun sen kysymään! x)


Ainiin, tilasin TAAS uuden tökötin Oriflamelta:

Bioclinic Lifting Super Rich Repair Night

Ihoa kohottava yövoide




Tämä lupaa: "Ravitseva yövoide sisältää puhdasta retinolia, joka kiinteyttää veltostunutta ihoa solutasolla. Hyaluronihappo ja kutistettu peptidi korjaavat ja uudistavat ihosoluja sekä vahvistavat ihon luonnollista puolustusmekanismia. 30  ml."












Eli tämähän on epävirallisesti sanottuna: botoxivoide! :D
Ite kyllä hirvveesti tykkään tästä koostumuksesta. Ei jätä ihoa yhtään tahmaseks, levittyy hyvin ja imeytyy nopsaan. Suht voimakas haju on miinuspuolena tässä. En usko että hajusteallergikolle kovin hyvä juttu?
Mutta siinäpä tältä erää. Nyt nuggumaan--->

8. huhtikuuta 2013

• Reissussa rähjääntyy! •


Huhhuijakkata!!
Oltiin mökillä nyt pe-su välisenä aikana Jaken, Nooran, Kimmon ja Kaken kanssa! Mukavata oli, mut ei tää lenkkeily tänä päivänä ottana oikkein tuulta purjeisiinsa! Nooran kanssa meni sellaseen kolmeen tai neljään kilometriin liki TUNTI kävellessä!

Mut olimme siis Liperissä (Liperinsalossa) mökillä aikkuisten kesken viikonloppu. Otettiin perjanttaina hiukan tuota alkomahoolija, tai siis sen verran että lauanttaiaamulla meikäläisellä oli sellanen olotila että olin tainnu omien sidukoitten lisäks juuva toistennii juomat. Kellään muilla ei ollu oloja! (Ja ylleesä miulla ei oo rapulaa)
Tupakeittiö (Ihana pirttipöytä!!)

Rappuset ylööös

Yläkertaa plus ovi kuistille

Yläkerran sohvanurkkaus



Yläkerran näkymä alas (Lamput oli kyl ihanat!)

Noola

Lauanttaina senttään käyttiin pilikillä, ja kaikki muut sai fisuja (ahvenia) paitsi mie! (olipa ylläri)

Olen vknlopputupakoija! :D

Perjanttaina. Yläkerran kuistilla. 


Lauanttaina Noora laitto kivoja raitoja hiuksiin,jotka piti lähttee yhessä pesussa poikkeen..Olen 4 krt pessy tukkani tuon jäläkkeen niin nää raijat on vieläkkii päässä...Ei kuiteskkaan nuin selevästi :D

Kaunis aita 

Mökki ulkkoopäin



Sauna oli tän mökin kaunein "huone" ja minen ees tajunna kuvaa sieltä ottaa! Sillälailla.
Lauanttai meniki pääasiassa nätisti tissutellen/pilkkien/saunoen ja mökkinaapureihin tutustuessa. Ja eilen oltiin kotona ennen 11 päivällä. Kyllä oli iiiiiihhanaa nukkua omassa sängyssä! <3 Tälleen reissusta ku kotija tulloo niin osaa taas arvostaa hiukkasen enempi omaa kotiaan. :D Mutta järrrrkyttävää tää pyykkivuori mikä eto viikonlopusta tullee! o.O

Tänään suattaa jopa kahvakuulat jäähä heilumatta. Kiinnostaa kuntoiluhommat yhtä paljo ku kilo paskkaa!

3. huhtikuuta 2013

• Aiheena kiusaus. Hyvässä ja pahassa! •

En ois muuten tänään jaksana kirjotella blogiini mutta pakko oli päästä purnaamaan, sillä miulle yks tärkeä immeinen soitti  ja sano että häntä oli tavallaan kiusattu koulussa, tässä tapauksessa kiertoilmaistuna haukuttu läskiksi. Kai olevinaan "leikkimielellä",mutta ei se kohdeimmeinen sitä leikillään ollu ottana.

Minen kyllä ymmärrä kiusaamista. Suoraan sanottuna iha pelottaaki tämä miun esikoisneiti, että milloin hän tulee kotiin itkien ja sanoo että koulussa kiusataan. Tai joku vanhempi miulle soittaa ja sanoo että neiti kiusaa jotakuta koulussa. (No jos olis Ellu se kiusaaja, niin se loppus hyvin lyhyeen!!!x))

Lapset osaa olla ilkeitä! Haukkumiset sanotaan päin naamaa ja yleensä porukalla. (Aikuiset sentään tekevät sen selän takana!) Ala-astteella se on ehkä enemmän tyyliin "Me ei kyllä leikitä sun kaa"(joka varmasti sattuu lapseen, mutta väitän etä se tapahttuu joka lapselle jossain vaiheessa ainaki kerran! Mutta jos aina joutuu olemaan yksin, niin se on taas huono juttu.) Yläastteella se on jo sit "Kato läski" tms. Siis että kaikki "massasta poikkeavat" (tarkottaa mitä sit tarkottaa) ovat heleppoo riistaa. Ja mie oon sitä mieltä että jos joku yrittää kiusata ja ottaa Siut kohteekseen, se sinun EKA reaktio kerttoo sille kannattaako hänen jatkaa tai ei! Toki saattaa olla pientä hyrkkimistä parikolme kertaa sen jäläkkeennii (jos siun reaktio on ollu ei-toivottu hälle) Ja mie oon sitä mieltä että elä missään nimessä kahtele taivasta sillo jos kiusaaja tarkottaa just sinua mitä lie on sanottavaa. Suoraan silmiin tiukka katse ja jotain yhtä nasevaa takasin! (Saattaa olla että miun kiusaamismetodit on perseellään mutta ku nuo hyssytykset/hiljasena olot/itkut/opelle lärppimiset ei nykysi paljoa auta!) Toki tuota opelle lärppimistä suosittelisin seurraavaks! x)
Mut jos yksikin lukee tätä (miusta ku tuntuu että mie yksinäni näitä luen, samalla ku kirjotan :D) ainaki sellanen ihminen joka tunnistaa ihtesä koulukiusaajaks: Se sitten sattuu iha vitusti sitä kiusattua! Vaikka ois kuinka läppää se läskiksi haukkuminen, niin se sattuu! Ja se kiusattu luultavasti kantaa lähemmäs loppuelämäsä läskin ristiä sisällään! Vaikkei oiskkaan aikuisena milläänlailla pyöreä.
Että seurraavan kerran jos tekee mieli avata se turpa haukkuaksesi/ottaa nyrkit esiin, niin pieppä kuitenki se turpas kiinni/kädet siellä taskussa! 


Ja sitten kuiteski vähä toiseenlaiseen kiusaukseen:
Tänään ku tuosta kamerasta muistin kuvat siirtää konneelle niin muistin että miehä yks kerta kuvasin miun tekemän safkan, joka näytti niiiin hyvälle kunnes....


Tein uunivuuan siis johon tuli:
Sipulirenkkaita
perunasipulisuikaleita
retiisiä
selleriä
purjoa


Maustoin:
suolaa
chilipippurisekote
jotain yrttisekotusta
aurajuustokerma 




Uuniin 225 astetta ja sit otin nuin 10-15 min päästä poikkeen lisätäkseni nakit


Vielä näyttää iha suht kivalle
HK:n juustojalapeno Aitonakkeja


Ja sitten tää luomus oikkeen puhkes kukkaan ku otin uunista poikkeen noin 20(?) min päästä:


Oikkeen kunnon rupik*llikiusaus!


BON APPETIT!!!





2. huhtikuuta 2013

• Tylsäpäevä! •

Oli iha maananttaifiilis tänään! Eli sellanen "eipäkyllämikkäänkiinnosta", mut kävin pienellä lenkillä ja miun lempisarjan: Emmerdalen aikkaan heiluttelin kahvakuulaa sekä rullailin sillä vekottimella poloviltani olevinnaan ennätysalas ja pääsin jopa ylös!! :D (mikä sen vekottimen virallinen nimi on jossa on ne käenkahvat sivuilla ja rengas siis sen keskellä, ja sillä rullauduttaan polviltaan niin alas kun kykenee, mutta samaan hengenvetoon pitäis ylössii päästä...?) 
Sit menin onnessani ukolle sanomaan että:

"Tunttuu että miulla ois jotenki nää jenkkakahvat pienentyny"
Jake: "Juu niin on, siirtyny etupuolelle!"



Sen sijaan että olisin suutuspäissäni repiny kahvakuulaa/vatsalihaksia tms apinanraivolla: Rupesin syömään! 
 Onneks en omista heikkoa itsetuntoa koska muuten mie varmmaan eläisin viillellen ihtteeni suruuksissani! Tässä perheessä läppä on ollu aina tuommosta.. Tai mistäpä minä tiijjän mitä toinen oikeesti mielessään aattellee...!! Huumorin turvin laukkoo totuuksia! ;) 
Noooh, kyllä mie vielä näytän että miun allit nousee ylöspäin ja jenkkakahvat, jotka on siirtyny etteen, muuttuu lihasmassaks!! ;D Ja jos ei lähe nii olokkoosa sit siellä! Eessä tai takana, tai ylhäällä tai alhaalla!:D 

Huomenna lähettäänki Essin kanssa rattaila ("vauvat" kyydissä) huristelemmaan pitkin teitä! Hältä pittää muistaakki kysellä halluisko hiän taas tatskata meikäläistä! Essi on kyllä loistava tatuoija! Itseasiassa jos saan, niin voisinpa muutaman hänen väkertämän kuvan tänne laitellakkii, niin siinäpä näet(te)! :)

Nyt mään muate! :)