Hae tästä blogista

17. huhtikuuta 2013

• Tuleva yrttinoomi!? •

Kyllä on harmaata ulukona! Kait se sitä kesää tekkee tms mutta silti meinaa tympästä. Mutta onneks oon nyt töissä ollu pari iltaa ja huomenna vielä. Siellä on ollu kyllä kivaa kun on mukava duunikaveri vieressä. :)

Kesäks meinasimme jos josttain hommais jonniinsortin kasvihuoneen takapihalle, taikka sitten "kasvimaan" tekasis.

maitopurkittii hyötykäytössä! :D


Mie tökkäsin kaupasta ostetun retiisin multtiin ja tuommonen horsma sieltä tulee. Saapikoha lie syyä nuita retiisin lehtiä/varsia? Ja sit anopilta saatiin chilin siemeniä, nii SIELLÄ TULLEE JO ALKUJA!! \o/


maitopurkeissa paprikaa, lasipurkin osaa jokainen lukkee ja ruukussa suolaheinääBasilikaHuono kuva tämä :/ Ja kyllä, ruohobibulia, eli -sipulia! x)


Liki nämä kaikki (eli persilja, ruohosipuli, basilika, retiisi ja suolaheinä) ovat kaupasta ostettuja valamiina. Pätkitty, ja laitettu multiin. Sieltä sit kasvaa lisää yrttilöitä :) Tosin ei kannata syömätä olla näitten kasvamisen välisiä aikoja. Ei ihan niin nopsaan kasva etteikö nälkäkuolema kerkkeis tulla..! 
Kesällähä nämä varmmaan voi laittaa ulos sit kasvammaan? Ei oo kyllä kokemusta mutta sittenhä sen näkkee??! :) Nuo paprikat ja chilit minnuu eniten kiinnostaa jotta tulleeko sieltä OIKKEESTI syötävää! 

Pieni tietoisku muuten näistä yrttilöistä: 

Basilika: Montaa eri lajiketta, kasvimaalla tämä karkottaa tuholaisia. Basilikalla voi korvata suolaa sekä pippureita, ja se sopii liki kaikkeen ruokaan. Basilikalla uskotaan olevan piristävävaikutus.
Positiivinen vaikutus myös ruuansulatukselle. Jopa ehkä seksielämälle ;) 

Persilja: Iho tykkää. Poistaa turvotustakin. Rautaa. Voi käyttää yrttinä kuumeeseen taikka jopa astmaan. Raikastaa hengitystä ja iholle tuoretta persiljamehua jos tykkäät kaavella niin maksaläiskät sekä pisamat vaalenee(?). Kuukautiskipuihin auttaa myös. Raskkaana oleva ei mielellään saa syyä ku tämä stimuloi kohtua. Ja ei muutenkaan kannata syödä suurina annoksina. 


Chili: Tulisuutensa vuoksi oiva apu laihutukseen. Vilkastuttaa verenkiertoa. Chilipaprikat on kärkipäässä maailman vitamiinipommeissa. :)

Paprika: Koko paprika on täynnä C-vitamiinia ja hyvä karoteenin lähde.  


Retiisinlehet: ??

Ruohobibuli: Versoissa runsaasti A- ja C-vitamiinia 


Suolaheinä: Sisältää oksaalihappoa (kuten esim raparperissa.) Ei suuria määriä. 

Se auringonkukka tais tulla Danoninopurkista niin laitettiin kasvamaan ja kesällä sit neitin haluamaan paikkaan ulos! :))

2 kommenttia:

♥ Kiitos kommentistasi