Hae tästä blogista

20. helmikuuta 2014

Aurinkolamppu

  
Tämmöisen ostin ukolle joululahjaksi. Nimestään päätellen, tämähän jäljittelee auringonvaloa sisätiloissa. Kaikkihan tietää että tiettynä annoksena, aurinko tekee vaan hyvää.
Joulukuussahan vettä tuli kuin esterin arsesta ikkään ja oli harmmaata ja harmmaata ja harmmaata. (vähän niinkuin näin helmikuussakin)

Ite oon ollut todella skeptinen näiden "pilipalivehkeiden" toimivuudesta/hyödystä, mutta toisaalta kun ajattellee, jos kukat kasvaa näiden lamppujen ansiosta jopa kaamosaikkaan, niin kyllähän näistä silloin väkisin joku hyöty on! :)


 Eli tämä lamppu "toimii" siten, jotta: 
Jos sinä paistattelet päivääsi 20 sentin etäisyydeltä tästä lampusta, riittää 20 min/per päivä niin harmaus on siltä päivältä selätetty. 
40 sentin päästä = puoli tuntia
60 sentin päästä = 40 min.
Hirmu etäs ei kannata mennä loikoilemaan, sillä muuten sie et kerkkee muuta päivän aikana tehäkkään, kun töröttää lampun eessä. 

Ja lamppu ei pelkästään ole kiinanruusun kasvatuslamppu (vaikka hilasinkin joulukuussa kukan lampun viereen toisesta huoneesta x)) mutta mieluummin otin kuvia horsmasta ja lampusta, kuin itestäni ja lampusta..! En ole kovin kummoinen näky näin aamutuimaan. ☺
 Mie aina aamusin (jos pääsen konneella käy suht rauhassa, niinkuin nyt) tulen konneelle aamukahville/pläräämään sivuja, ja sillä välin lamppu saa hoitaa minut virkeeksi. :) (Toimii milloin toimii...)

Täytyy myöntää, että olo ei ole välttis niin masiksen/ärsyyntyneen/veemäisen oloinen kuin yleensä talvella..Tai sitten olen niin tottunut siihen olotilaan, että se tuntuu jo ihan omalta luonteenpiirteeltä..!

☺ Morjjens! 

7 kommenttia:

 1. Mä oon usein miettiny, onko tuollasissa jotain taikaa. Ilmeisesti on, ainakin kukille.
  Oon niin surkea viherpeukalo, että meidän reut ei tod.näk. toipuis edes lampulla. :)
  Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niissä väkisin joku on. Ja onneks tullee muutennii jo kevät, niin saapi tuota valosuutta muutennii pitemppään :))

   Poista
  2. siis valosuudesta nauttia pitemppään :D

   Poista
 2. Olen kans joskus kuullu, et oli tuollaisella lampulla kukat kasvanut ihan hitokseen paljon. Varmasti itellekkin teköö hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen ois se herätyslamppu..? Oiskohan se pätevä?

   Poista
 3. Oon jo monena vuonna suunnitellu ostamista, mutta se on aina jääny sille asteelle.
  Oon talavisaikaan äriä kun mikä aamuisin.
  Joku kehui korvavalojakin, niitä vois käyttää fillaroijessa aamulla röihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen oo koskkaan kuullukkaan korvavaloista.
   Miulla kanssa nykysin tuntuu että hermot ei kestä ollenkkaan! Ja ei auta lenkkeilyt eikä kuntosalit! ..eikä lamput? :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi