Hae tästä blogista

26. helmikuuta 2013

• Flunssan karkotusta ja vknlopun menjyytä •


Helöy!
Liki kaikki lähipiiristä kippeinä, paitsi mie en (*koputtaa puuta*) oo ollu kyl aikoihin. Ja kyllä mie pien ruokavalioo osasyynä siihen. Hyvässä mielessä ofcoors! :D Esim eilenaamulla (miun piti tää blogi kirjottoo jo eilen mutta aikataulu ei antana periks) tämmösen aamiaisen tein meille(eli miulle ku esikoinen oli jo koulussa, ukko töissä ja kuopus on näköjään kyllistynyt meikäläisen smoothieloihin):


2 pientä porkkanaa
1 appelsiini
Pieni kourallinen persiljaa
noin 1 dl puolukoita
Reilu 1 dl luonnonjukurttia
Vettä sitten loput. Miten löysäksi haluaa

Blenderillä kaikki sekasi ja v'olaa! :)
Ennen sekotusta (ourilii?!:))
Sekotuksen jäläkkeen

Mutta viikonloppuna tuli kyllä syötyä kaikkea muuta ku kevyesti, ja kuten tuolla aikasemmin jo mainihinkin nii miun ukko ku on mualiman paras kokki, nii sunnunttaina hää tekas meille kevyen iltapalan. Elikkä: Voissa paistetut naudanlihamediunpiffit ja oli sentään vihreetäkin joukossa eli pinaatinlehtiä sekä persiljaa ja voissa kuullotettuja sipulirenkaita. Njomnjomnjom! Ei sovi laihuttajille. :D tai no karppaajille..?  Tai sit kannattaa pihvit syyvä sen edellisen postauksen Detox -juoman kera! x]
Lauanttaina kävi anoppi ja appi syömässä nii menjyynä oli possun leivitettyjä pihvejä ananasrenkkaalla, rosepippurikastike sekä uuniperunoita. Kuvat muistin vasta sitte ku ruoka oli syöty...!

Mutta tuoho kippeenä olemiseen palatakseni niin:
Kiivi on erinomainen C-vitamiinin lähde. (yksi kiivi; koko päivän C-vitamiinit on siinä) Ja flunssa ei tykkee.
Käet ofcoors kannattaa pestä suht tiuhaan.
Inkivääri on kanssa sellanen joka kaikenlisäksi on nivelille todella hyvä.
Vihreä ja/tai yrttitee myös hunajan kera (sekä sen inkiväärin) on flunssan karkotuskeino.
Valkosipuli. Ruisleivän kanssa! *slurps* Valakosipuli on kropan oma luontainen antibiootti. Jos oot kipijäks tulossa, mutta silti seuraavana päivänä vaiks töihin menossa, nii suosittelen olla syömättä raakaa valakosipulia..Ainakin jos työskentelet asiakaspalvelualalla..Iha vaan hajuhaittojen takija..! Miun mielestä ei oo etovampaa hajua ku vanaha viina ja  vanaha valkosipuli, plus sit niitten yhistelmä..YÖÖÖKKK!!
Vesi on vanhin voitehista (eiks se kasku mene niin?) eli sitä juomalla tarpeeksi pysyy kuona-aineet sopivasti liikkeellä. :)

Mie alan kyllä olla jo maestro tuossa teen keittämisessä (en siis tyydy yhtteen teepussiin vaan niitä tulee aikalailla, sekä sitä hunajaa ja inkivääriä) nii pitääpä postailla niidenki teko-ohjeita?! Ja tälleenku postailee terveellisyyven nimmeen nii tulee muuten enempi itekki noudatettuu koko hommaa...! Heh, kaitpa sitä on vähä niinku pakko sit..?! :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi