Hae tästä blogista

20. helmikuuta 2013

• Omatekoinen Detox, eli elimistön puhdistusviikko •

Tein tuossa yks kerta elimistön puhistuskuurin kun luin/kuulin että sellainen puhistaa elimistön ja kroppa kiittää ja tulloo huva fiilis ja plaaplaaplaa! (paskapuhetta!!!)

Noh, se hommahan toimi siten että siihe ite detoxijuomaan laitettiin aina

1 Sitruunan mehu (meillä on toi blenderi nii laitoin koko sitruunan)
Vaahterasiirappia (pari rkl, tai maun mukaan oikeestaan ku tämähän se päivän energian siulle antaa)
Vettä (ainaki 1½ litraa)
Cayannepippuria (pari teelusikkaa. Voipi laittaa enemmänki)

Joka päivä siis tuo samainen sekotus naamariin. Ja jos 1½ litraa ei riitä niin enempi vettä sekaan.
Päivän (viikon) aikana et saa syyvä oikeestaan mitään muuta ku salaattia. ja siemeniä/pähkinöitä (kohtalaisesti ja ei suolattuja vaan ihan mahd luomuja) ei maitotuotteita, ei kahvia. Ei lihaa, ainoastaan raakakypsennettyä (esim graavilohi) ja ruokaa ei saa kypsentää. (eli siis sitä salaattia!) Vihreetä/yrttiteetä saa litkiä niin paljon ku jaksaa. (Vihreen teen PITÄS poistaa nestettä ropasta. Yrttitee luultavasti muuten vaan terveellistä :)) No mut enivei.
Miun viikko meni suunnilleen näin:

Maananttai: Nälätti ja v*tutti
Tiisttai: Nälätti ja v*tutti
Keskiviikko: Nälätti ja v*tutti
Torstai: Nälätti ja v*tutti
Perjanttai: Nälätti ja v*tutti ja luovutin!!

Eli ainaku näläkä meinaa tulla niin sillon tuota juomaa kitusiin. ja muuten päivän aikana pitää selevitä sillä salaatilla/siemenillä/pähkinöillä. Ja meikäläinen se näköjään tykkee/tarttee hiilareita!
Tiisttaina mie jo huiputin hieman ku lisäsin salaattiin tonnikalaa! (ei ois saanu)
Keskiviikkona ku lähettiin lenkille niin piti kaupasta käyvä hunajakuorrutteinen pähkinäpatukka hakemassa, muuten ois näläkäkuolema korjannu meikäläisen talteen.
Torstaina en ees viittiny lenkkeillä ku heikotti jo pelkkä ajatus ja perjanttaina keitin aamulla iha kahvit!! Join kyllä litkun mutta tein kasviskeittoo!
Siis tuo litku itsessään on hyvää. Mut näläkää se ei pie! Miulla ainakkaan. Ja mielellään pitäs kaks viikkoo kärvistellä että varrmasti kaikki kuona-aineet sais poikkeen.. Onnistuu siis immeisillä jotka tykkee olla nälässä/eivät syö hiilareita.

Oon nyt ehtiny uuenlaisia kropan puhistusjuttuja! Onko osunnu kohalle!? Sellasia missä ei tulis se näläkä!? :) 

2 kommenttia:

 1. En tiedä noista omatekoisista vaikka ne on varmaan terveellisiä, mut luontaistuotekaupoistakin saa monennäköistä. Nälkä tuppaa tulemaan jos pelkästään nillä menis, mut niis kyl yleensä lupa syödä, kunhan syö kevyesti, (eli nälkä jokatapauksessa:-).)Joskus muinoin olen kokeillut kyseisiä, enkä huomannut kyl mitään erityistä vaikutusta, jos jotain oli niin se varmaan johtui siitä että muutenkin sen ajan söin kevyemmin. Luulen et nuo detoks kuurit ei ole tarpeellisia jos muuten ruokatottumukset terveelliset, eikä polta, juo ja liikkuu runsaasti, niinkuin sie varmaan teet. Hyvinvoivan näköinen olet joten forget :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luinkin itseasiassa jonkun blogista tän itsetehdyn detoxin idean!
   Mut tälläinen kehon puhistushomma on hyvä tehä 1-2 kertaa vuuessa (tää oli miun eka kerta joten liekkö kerran vaiks 25 vuuessa:D) nii aattelin tosijaan kokeilla! :) Eikä varmaan ois ollu niinkään rankka homma jos ei ois tarvinnu lapsille kokkailla oikeeta ruokaa. Kyllä nimittäin tuoksu normi safka taivaalliselle!!
   En tee toiste, ainakkaa nuin "rankalla kädellä" :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi