Hae tästä blogista

20. lokakuuta 2013

• Minä + Syksy = Syvälliset ammatinvalinta-ajattelut •

Miun on pakko purppasta tänne elämääni, kun ukkoa en viiti ennee ees kiusata näillä miun ammatinvalinta lööpereillä, tai meille tulloo luultavasti avoero!! :D

Tää syksy/talvi tekkee miulle nykysi AINA tän fiiliksen että miun kolomekymppiset lähenee ja lähenee ja mitä mie oon saanu elämässä aikaseks? (Lapsia tässä ei nyt lasketa!) Enpä mittään!
Olen työtön (kuvittelin nuorempana että viimesttään kolmekymppisenä mie oon mieluisassa ammatissani, ja se on hiukan ylempää tahoa kun kaupan kassatäti!) Noh, tässä ollaan.. työttömänä, ja kaikki ammattialueet on ollu siellä kaupan kassalla! Jipii!

Viime viikolla mie alotin kaverin johdolla "kuntokuurin". Tarkottaen sitä, jotta hiän teki miulle alkukuntotestit (1-5 oli arvosteluasteikko ja olin keskimäärin nro kolomosessa. :) ) ja tähän välliin hiän sit keksii miun pään menoks kuntosaliohjelmat jne, ja kolmen kuukauven päästä tehään sit lopputesti, jotta oonko tehny miten hän on kehottana ja jotta suapiko hän koulustaan sit hyvät numerot, koska tää on hänen (KÄSITTÄÄKSENI) opinnäytetyö tms! Nyt mie kirjotanki ruokapäiväkirjaa/liikuntapäiväkirjaa. Laitan tähän yhen esimerkkipäivän:
(kellon ajat on sitten "noin" aikoja)

7.15 2 kuppia kahvia
9.00 Porkkanapuolukkabanaanipäärynäviljajogurttismoothie (vettä myös seassa) 8 dl+ pellavansiemeniä 
10.30-11.40 Hikilenkki vaunujen kera (takarengas liki tyhjä rattaissa, niin sekin antaa lenkkeilyynki omat ihanuutesa)
11.50 2 ruisleipäpalasta (juustolla/metukalla)
13.00 n 100g raejuustoa ja n 100g sienisipulisalaattia ½litraa vihreää/rooibosteetä
14.40 ½ litraa vihreää/rooibos teetä
14.50 jauhelihakastike ja muussi (PALJON) 
16.30-17.30 ReisiPakaraVatsa -jumppa (tulloo kuuma!)
18.00 Oriflamen Wellness tomaattibasilika protskusoppaa (vajaa 3dl)
20.40 reilu 100g rahkaa jossa auringonkukansiemeniä, 2 ruisleipää jossa tölkkisardiineja päällä sekä ½ litraa rooibos/kamomillateetä

(ja tää ruokamenjyy oli kuntokuurin seuraavalta päivältä, joten sen takia tuo onnii vähä terveellisempi luettelo ku saattais olla normisti x) Tosin, myönnän kyllä että olen suht  terveellinen syöjä muutenkin. Viikonloppuisin saa lipsua:))

Nytpä oonnii miettinyt että tuokin vois olla sellanen ala joka minuaki kiinnostas. Ois kiva olla jonkun ns. personal trainer/jumppasalitäti (mut ei Zumban! o.O ). Ja/tai ravitsemusterapeutti. Mutta nuihin molempiin hommiin tarvviis sen koulutuksen ja mistähän  v*tusta sitä rahhaa repii nuihinnii! Voiskoha olla joku iteoppinu ravitsemusterapeutti? x) Tai personal traineri! Tai se jumppatäti. Hyvä ois mennä immeisten etteen pyllyä heiluttammaan/koipia nostelemaan ku itekki on yhtä joustavaa materiaalia ku rautakanki. (Tosin siideri/viinipäissäni taivun vaikka solomuun!)

Sitten toinen ois jonniinsortin kolumnisti. (liekkö tuo ees oikkee sanamuoto) mutta niissäki pitäs kuitenki suht murteettomalla slangilla kirjotella saatikka kun meikäläisen asiat ei oo kovin johonmukasessa järjestyksessä! Ja onko niihin hommiin koulutus? 

Hei jos ihmettelette jotta vasta tuolla arpajaisvoittajien jälkkeen mie kailotin että netti lopettaa sitte toimintasa jne, niin niin se on lopettanukki, mutta ukolla on puhelimessaan joku Upsijohto jonka voi tökätä koneeseen, sekä hänen älysamsunkiinsa, ja TADAA, netti toimii silloin :)) 

Ja miusta saa varmaan tosi pinnallisen kuvan (!!?) mutta en mie oo. :)
Tää pelekkä kotona olo vaan tympii, (varmasti myös Jimi-poikaakin. Hän varmasti kaipaa leikkikavereita! Tosin, en halluu että hän joutuu hoitopaikassa olemaan koko päivää. Noin kolme tuntia ois miusta semmonen maximi) mut en kyllä halluis olla sellasessa liukuhihnahommassakkaan kaheksaa tuntia joka päivä. Voe vitja, kyllistyisin viikossa! Ja juu, oon kranttu töiden suhteen, (tai ainakin halluisin olla) mutta kuitenkin (kun mie sinne töihin pääsen(/jouvun) [sanamuoto riippuu työpaikasta] sie oot töissä loppupelissä suurimman osan valveilla olo ajasta (onko tuo yhdyssana? valveilla olo aika? :D)  niin en mie nyt iha mitä patskaa vaan halluis tehä sitä aikaa.

Noh, kiitos jos jaksoit lukea! x)

Myö lähettään kohta äitteen luokse syömään ♥
Mukavata sunnuntain jatkoa. Meillä on ainakin ihanan aurinkoinen ilima. Sekä lunta maassa! :)

ps. Mikä on Feedspot? Sähköpostiin tuli jottain enkuks että joku  halluis seurata blogia (kai) feedspotin kautta, mutta en jymmärrä...! :D

5 kommenttia:

 1. Onnea ja menestystä kuntokuuriin! Kuullostaa upealta!
  Voi kun joku tekis mullekin vastaavat. Mielellään vielä pakkotas (aseella uhaten) liikkeelle ja miinottas jääkaapin edustan...huoh...

  Ammatinvalintaan en osaa mitään sanoa..Ootko koskaan kokeillu niitä työkärin ammatinvalinnanohjauksia?
  Olisko jotain oppisopimusjuttuja mahollista saaha? Ei tulis nii kalliikskaan.

  Ite oon hoitoalalla, ja vaikka välillä mietin että MIKS, oi miks oon tän valinnu, niin oikeesti oon kuitenkin tyytyväinen.
  3vuorotyö tuo toki omat haasteensa, mutta myös etunsa. Ollaan saatu sumplittua asiat niin että hoitopäiviä on 10/kk.
  Koululaiset tykkää kun mulla on viikolla vapaata.
  Varjopuolena toki juhannuksia yms juhlia töissä... Mutta ei voi saada kaikkea.

  Onhan nuo isoja asioita. Niin kuin sanoitkin, iso osa valveillaoloajasta vietetään töissä, ja sehän on ihan syvältä jos ei yhtään viihy hommassaan.

  Hauskaa iltaa ja alkavaa viikkoa!

  Mä alan valmistautua odotettuun hetkeen: The Walking Deadin 4. tuotantokausi alkaa tänään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta ne o hidmu pelottavia...!! Walking Deadit! :D
   No miullaki tää kuntokuuri tyssähtää ku en saa tulostettua nuita pirun ohjelmia ulos miu sähköpostista!! :D (ei oo tulostinta)

   Miten sie yövuoron jälkeen "jaksat" hoitaa normi arkiaskareet, vai saatko sie nukuttua sit kutkulleen?
   Mie halluisin myös oman kaupan! :3 (siihen hävviis sit se kotonaoleilun taito!! :D)

   Mutta, oha tässä viel kaks vuotta aikkaa!! x)

   Poista
 2. Siideripäissään heiluva jumppaohjaaja saattaisi kyllä olla vetonaula, muttei se oikein ole perheellisen ihmisen ammatti :D Kiitos!!!! Perille tuli ja käsinkirjoitetun viestin kanssa, oi oi :) Laitan raporttia tulemaan jahka olen muutaman kerran kokeillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin nykysi enää kirjeitä kirjotellaan..!! :))Hyvä että tykkäsit (ainaki kirjjeestä) Lätäsitkö sitä postiukkoo sillä lehellä?? :D

   Poista
  2. En heittänyt :D Tarkkaan luin ja säästin :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi