Hae tästä blogista

23. huhtikuuta 2014

(Pysytään tällä terveellisellä tiellä.) Parsakaali taikka Brokkoli/Broccoli

Ihan ekaksi haluan ilimottaa että minä pääsin töihin! :)
En sinne lounas ravintola Rieppiin, vaan Leppäsen Leipomoon.
Huomenna alakas jo harjottelukausi, mutta mie oon tietty kippeenä, niin se siirtyy varmaan perjanttaille. 

Noh, sitten tän perheen uusimpaan terveysvillitykseen: Parsakaaliin! 



Raakana hyvää ite asiassa. Keitettynä minen niin tykkää mausta mutta soppiloissa menee, kun maustan ne sopat aika ronskilla käellä! Ja täähän on jonniinmoinen Superfuudi ihan aikkuisten oikkeesti. Joten kerrotaanpa vähäsen terveysvaikutuksia ja sen jäläkkeen maailman iisein salaatinohje. :)

• A, C ja K vitamiineja. Foolihappo, kalium, flavonoideja sekä ravintokuitua. 

• 24 kcal/100g. Sen takija oikkeen hyvä laihuttajalle. Pittää massunnii kylläsenä suht hyvin. 

• Terveysvaikutuksena myös NRF2. Tätä pitiki googlettaa jonnii aikaa, ku tuo enklanti on siideripäissäni erittäin hyvä, mutta vesipäissäni hieman heikohko...
Liittyy aivosolujen uusiutumiseen ja parsakaali siis siinä hommassa tosi proo.
NRF2 -proteiinin tuoton kohottamisen avulla voi saada jopa täyrellisen suojan Parkinsonin tautia vastaan.

• Ehkäisee rintasyöpää. Muita kaalilajeja ovat kukka-, ruusu- ja valkokaalit, mutta tää aiheena oleva kaali siinä hommassa paras. Päivittäin syötynä. Ja on muuten todistettu juttu.
Sulforafaani on nimeltään se, joka on parsakaalissa ja joka ehkäisee syövän kasvamisen/jakautumisen ja on todellakin hellävaraisempi kuin lääkkeet konsanaan.
Sulforafaani voi suojata myös diabetekselta ja joitain silmäsairauksiakin vastaan.

• Keittoaika tällä superfuudilla on 6-8 min. Jos menee yli, vitamiinit häviää. 

Me siis syyvvään tätä parsakaalia liki päivittäin ja salaatissa on hyvä, sillä on sen verran jämäkkä kaali, että kestää salaatissakin hyvin seuraavaan päivään, ettei lötteröidy. 

Eilinen salaatti oli tämmöinen: 

Yksi parsakaali pilikottuna. (varsi kanssa. Mahd pienenä palasina)
Kinkkusuikaleita pussillinen
Jäävuorisalaatti (semmonen kokonainen...."pallo")
Suht reippaalla käellä sitruunatäysmehutiivistettä
Soijakastiketta ainakin pari rkl. 

Soijakastike ja sitruunamehu on todella hyvä parivaljakko salaateissa. Soppiivat kun nenä päähän liki salaattiin kun salaattiin.

Eikun parsakaalin syönttiin ;)

2 kommenttia:

  1. Onnea työpaikasta! Parsakaali on hyvää ruokaa. :)

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista! Ja onnea työpaikan saamisesta!
    Olipa paljon hyviä puolia tuolla parsakaalella...harmi kun mä en vielä oo oppinu tykkäämään siitä...

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi