Hae tästä blogista

1. lokakuuta 2013

• Yritin leikkiä Suomen parasta kokkia.... •

Sunnunttaina ajattelin, että (tai no, äiti ajatteli, mie toteutin), jotta pitäskö maananttaina (eilen) tehä siitä loppu punkusta (mikä jäi lauantailta) punaviinikastike.
Laitoin jo sunnunttaina siis possun sisä(tai ulko)fileet punaviiniin (oisko jäänyt sitä nuin 3dl) yöks lillumaan, ja viis valkosipulinkynttä. Sekä hieman suolaa ja jottain yrttihöpötystä.

Eilen sitten katsoin sinne lillunesteeseen, ja se näytti... iha karseelta..! Arvelin jotta voiko tän näkösestä lillurilalluri violetista punaviiniruuasta tulla ennee syömäkeleposta. Mietin jo että mitähä sitä penskoille ees syöttäs...!

Noh, eiku silti alkutyrmistyksestä safkan tekkoon:

Perunat: 


Iha eka kuorin öpaut 10 keskikokosta (Ajattelin että syököön penskat enempi näitä) perunat, tein niistä jonniinsortin ohutta slaissia ja laitoin vuokaan. Uuni 225 astetta ja öpaut puol tuntia. Mausteeksi tällä kertaa laitoin suolaa, kuivattua tilliä ja siirappia. (ripottelin siis perunoiden päälle, että joka perunassa oli jokkaista maustetta) Vettä noin kahvikupillinen pohjalle, ettei tarvviis hinkutella sitä vuokaa viikkotolkulla tiskiharjalla.

Pihvit: 

Läjäytin KUUMALLE pannulle, (pannuun ensin ruokaöljyä)  jotta ne violetiks värjäytyneet possupiffit ei ainakkaan ois sitkeitä. Ja sen jälkeen vähä aikkaa toiseen astiaan.

Puna(violetti)viinikastike:


Öljyä
1-2 sipulia silppua ja kuullota ensin pannulla.
Noin kourallinen persiljasilppua sekaan.
Hiukan inkivääriä raastettuna (ELÄ VAAN SIE TÄTÄ LAITA SINNE! Punkku ja inkivääri EI SOVI yhtteen) Hauduta näitä vähän aikaa yhessä. (eli sipulia, persiljaa (ja sitä inkivääriä))
Sen jälkeen se pihvipunkku sinne sekkaan.
Kasvisliemikuutio (riittää puolikas! Miulla tää kastike maistu suolalle....)
Levy pienemmälle, ja anna kastikkeen kuplia ainaki 5 min. Sen jälkeen se voikin hautua varmuuden vuoksi vielä pitkän kaavan mukkaan lihojen kanssa, ettei sitä humalassa nouse ruokapöyvästä poikkeen.
















Salaatti: 


oman maan tomaatit. (Pakko oli siirtää sisälle, ettei halla vie)



Villirucola "säkki"
Halloumjuusto. (Käytä KUUMALLA pannulla, ei öljyä)
Tomaatteja pari
noin kourallinen Persiljaa
oman maun mukkaan Purjoa


Silippua kaikki ja täts it!
















En meinanna ensin iletä ees kuvaa tänne laittaa tästä safkasta, kun tuo kastikehan näyttää koiran ripulipaskalle! 


Noh, sitten kuiteskin syömään: 

Maistelin pihviä: Se maistu iha vanahalle viinalle! Nenästä oikkein pöllähti viinin jälkiaromit syömisen jäläkkeen. Elena-tytskylle laitoin kolome pihviä, ja otin kaks poikkeen. Ei tarvviis neidin hiprakoitua. Jimi-pojalle laitoin pelekkiä perunoita ja salaattia. (ne olikin hyviä!!)

Ukko tuli töistä kotija (laitoin kyllä tekstarin että pihvit maistuu sitte aika järkyttävälle) ja sano säästäneensä massua kotiin. Ei ois kannattana. 
Ukko väitti, jotta liha maistuu täysin punkkuinkiväärille. Eli sen takija elekkee työntäkö sitä inkivääriä kastikkeen/pihvin sekkaan, koska jos se miusta maistuu vanahalle viinille ja ukko sano että inkiväärille, niin ei se yhistelmä silti kuullosta hyvälle. 
Ja kastike oli niin suolasta, että molemmilla meillä oli mukavat silimäpussit tänä aamuna! 

Elena sentään sano, että oli ruoka ihan hyvää. Iliman pihviä! 

10 kommenttia:

  1. Oon joskus pistänyt pänikän jämät (2 dl) naudanpaistista ( vajaa kilo) tehtyyn uuniruokaan. Pitkässä kypsennyksessä ehtii höngät haihtua ja jää vaan sellainen vieno maku. Aluksi liemi oli tosiaan punajuurenpunaista, vaan kyllä se siinä puolentoista tunnin aikana muuttui enempi ruskeaksi. Laitoin pieniä sipulia, porkkanaa, tomaattipyrettä, valkosipulia, lihaliemikuution, pippureita,laakerinlehden...olikohan muuta...ei vissiin. Se oli hyvää. :) Possu on niin mietoa lihaa, että se ei kovin tiukoista mausteista välttämättä tykkää. Kokeile naudanlihalla ensi kerralla! :)

    VastaaPoista
  2. se soppii riistamausteen kera villisian kans,valkosipulilla,punaviinillä yön yli maustetulla,tullee hyvvää sit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois luulla että äiti kirjotti tämän? :) Ja ylempi on ainaki Nooooooora! :)

      Poista
  3. Mulla ei ois kyllä jääny punkusta mittään juomatta :D
    Kerran oon muuten yrittäny marinoida punkulla, liekö ollut liian kauan lillingissä, sillä syömättä jäi :(
    Siitä opin, että punkku punkkuna :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ukko kyllä teki siitä jaloviinakastikkeesta niin hyvvää, jotta uskaltaskohan sitä ite kokkeilla..!! Sillo ku lapset ois vaikka mummolassa! :D Varmuuden vuoksi...! x)

      Poista
  4. Heh... nyt sait hymyn mun naamalle :D Ei se aina mee niinko Strömsössä, ei ainakaan mulla! :))
    Parempi onni ens kerral!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapi ens kerta jiähä! Mie taijan pysyä näissä suht iisilöissä ruuissa ja tehkköön oikkeet kokit hienouvet! :D (vaikka miun ammattinikehän on oikkeesti ...suurtalousKOKKI.... :D)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi