Hae tästä blogista

13. helmikuuta 2014

BonsaipuuTämmönen chilihorsma meillä kasvoi vielä ennen joulua. (Kuva on hitusen surkea, ai nou. En löytänä(/en ole kuvannu) mitään kuvaa missä tämä chili ois ollu pääosassa yksinään)
Aateltiin (JakGyver aatteli) että tehäänkin tästä bonsaipuu, kun ne on aika veikkeen näkösiä juttuja! :) 

Eli ensinhän tuota horsmaa piti "aika" radikaalisesti karsia. 

Kuva otettu tammikuun puoltaväliä

Elikkä oksat katkoa nysiksi, sekä myös juuret että vain suhteellisen pieni osa enää on siellä mullan alla, ja muuten ne on (ja jos rupeat katkomaan niitä juuria, niin ravistele mullat sitte poikkeen) näkyvillä. Meillä tuossa juurien keskellä on kivi. 
Tämä kuva on otettu nuin kuukkaus katkonnan jälkkeen, ja se elääää! (Suht suuri mahollisuus on, että bonsai ei selviä parturoinnistaan)

TÄNÄÄN Bonsaipuu näyttää tältä:

 Tätähän täytyy parturoida jossain vaiheessa lisää. Juurten pitäisi joskus paksuuntua puumaiseksi. (puun kaltaiseksi siis. Ei myö tästä mittään puuma puuta tehä)
Ja siellä on kukkiakin! x) 


En usko, että ois selevinny (varsinkin kaamosaikkaan kun päätimme rueta leikkiä hortonoomia) iliman tuota akvaariolamppua. 

 

Siellä on siis muitakin chilejä, ja tänään niissäkin kasvaa kukkiloita! :)

Kasteluhommassa en uskalla mitään ohjeita sanoa, mutta me annoimme aluks kukkaravinteita suht usein. (Kerran/pari per kahdessa viikossa) Ja multa ei saa kuivua, mutta ei saa olla lilluvakaan! 

Olipas tyhjentävät ohjjeet! x)

12 kommenttia:

 1. ooh! ihanii kukkeloissii!!:) Jee,et ookkaa iha toivoton tapaus kasvien kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No duodaa... Jakehan se tämänkin on kasvattana.... x)

   Poista
 2. hitsi kuin hieno. mie jo hetken aattelin, että ootko menny itelles riesan ostamaan..siis oikeen bonzain. miulla oli joskus ja hitto kun vatutti sille hommata "lapsenvahti" jos oli viikonlopunkin poissa. oikeeta bonzaita kun kastellaan JOKA päivä. siis ihan joka päivä. nyt se miun vanaha puu sulostuttaa likkakaverin kampaamolla asiakkaita. sunnuntaiksi viimenen työntekiä joka lauantaina lähtee niin nappasee sen kukan mukaansa.. hehe..kunnon riesa siis.

  tää siun variaatio vaikuttaa paljon paremmalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen kasvi tuskin tiällä eläis kovinkaan kauvaa... x) tää on helpompi ja ajjaa liki saman asian? :-D

   Poista
 3. Vähän kait oot viherpeukalo!!!
  Ei sitä joka tyttö saakaan bonsaita nuin komiaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en usko että tuota ois olemassa (enää) iliman JagGyveriä! :-D mie välillä kirjotankin blogia hänen puolesttaan... x)

   Poista
  2. Tai siis vois luulla että kirjotan hänen puolestaan :-D

   Poista
 4. Omasta bonsaista oon haaveillut, mutta niiden vaatima hoito ei vaan onnistuis multa mitenkään. Ajattelin sen sijaan panostaa kaktukseen... Ihanalta kuitenkin näyttää tuo sun puu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli et muista kastella? :-) sit kaktus on juuri oikea siulle x)

   Poista
 5. Oi sun JakGyveriä, kaikenlaisten teknisten taitojen lisäksi kädestä löytyy vielä vihreä peukalokin :) Marskuseni, oikein oikein hyvää ystävänpäivää, on sitä tässä vielä muutama tunti jäljellä, oikein ison halauksen kera <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia samoin Kiki ♥ vaikka se virallinen ystispäivä menikin, niin eikös ne väitä jotta ystävänpäivä on joka päivä?! ;)

   Poista
 6. Tulipas siitä upea bonsaipuu! ❤

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi