Hae tästä blogista

2. kesäkuuta 2013

• Nokkosta ja kesäää •

Eiks oo iiihanaa ku on helle? Niin kuuma, että pelekkä ajatus istumisesta saa perseen hikkoilemmaan. Ja sitten ku illaksi hiukan hellittää niin tulee nää FAKING ITIKAT riesaks. Ja eivät muuten ole mittään ujoja kavereita. Röyhkkeesti vaan lihaan kiinni. x) Ja toinen ihana tuttavuuskin on taas kesän ilokseni saapunut: Paarmat. tuitui vaan teille. Ihanaa ku tykkäätte miusta ja pidätte siitä että saan liikuntaa näinä lämpiminä ilmoina!

Omenapuunkukat ovat kyllä niiin nättejä :) 

Ruusuköynnöskin sieltä nousee! (Tää on se viime kesän ruohonleikkkurin uhri)

Onko tämä kirsikkapuu?? Viime kesänä yhen marjan teki koko puu, mut lintu kerkes syyvä sen ennenku näimme sen kypsänä...x) Huonohko kuva, pitää huomenna ottaa parempi :) 

Ei tuu paljjoo omppuja tänä vuonna... 

Se eilinen "Nooran kanssa pari sidua" vaihtukin baari-illaksi. Mutta ei yökerhoon asti. Paitsi äitin osalta. :D Olimme siis mie, Noora, Nenna (molemmat miu pikkusiskoja. Lotta kuuluu kans siskokategoriaan, mutta oli alaikänen näihi pippaloihin x)) Nennan kaveri, Katariina sekä äiti, ensin Nooran parvekkeella istuskelemassa ja sit menimme Wildhouseen, paikallinen karaokepub. (ja siihe jengiin ei ennää Nenna eikä Kata kuulunut x))  Vaikka äiti taas sanoi että "Sit istuttaan vaan tässä teillä, ja mihinkkään kapakkilohin ei lähetä!!" Äitipä pyörähti vielä sen yökerhon, Kuilun, kautta, ku myö senttään lähettiin muut kotteihimme syömäääännn ja tutimaan. Mukava ilta oli. Miulla oli korkkarit jopa jalassa, mut laukussa oli varakengät, tennarit. Onneks oli. Piti vaihtaa ennen kottiin kävelyä kengät!

Tänään kävimme sitten anoppilassa (mökillä) keräämässä (Jake keräs) nokkosia ja tehtiin (Jake teki) nokkossoppaa! Ja oli muuten hyvvää!! Siihe tuli:

Kuivattuja nokkosia (kourallinen)
Suikalevihanneksia (pakaste) pussi
Parsaa (muutama)
Jauhelihaa (200-400 grammaa)
Sipulia (1-2kpl)
Kermaa (2dl:n purkki)

Rainbow:n valmis parsakaalikeittojauhepussi
Vettä ainakkii se litra
Mausteita


Määrät on suunnilleen, sillä jokkainen ne fuskais silti!  :D Ja mausteet sen takija vaan "Mausteita" sillä en tod tiijjä mitä Jake sinne työns! Suolaa ainakin ja joitain yrttisekotuksia?  Ja sit jollain vehkkeellä (meijän tapauksessa blenderi) muussiks koko sörsseli. ja Bon Appetit!! :)


Tässä ideana on nuo roikkuvat nokkoset. :D Ei tuo vituralleen venkottava pyykkien kuivausvekotin. 

Nokkosia. Tuoksuuvat iha vastalle. 

Kun olivat vähä kuivahtaneet, revittiin lehet varsistaan pois. (Jopa mie) Laitoimme ne kuivummaan ja nyt ne o purkissa. 


Tällä vehkkeellä yrtit kuivuu. 

Näyttäävät laittomuukslta(?) mut ovat nokkosta! :D

Illalla joimmekin mustaherukkanokkoslehtiteetä. :)

Nokkosessa on paljon rautaa ja c-vitamiinia, kalsiumia sekä kaliumia. Käytettävät osat lehdet ja juuret, Keväällä tai alkukesällä saa syyä. Ja kuulemma kompostin läheltä tätä ei kannata kerätä. Eikä teiden.

Jep: Palataan!! :))

4 kommenttia:

 1. ai sitä voi niinko kuivatakkin. nokkosta siis..tarttee varmaan sitten kuivata jahka appiukolta käyn pöllimässä kuivurin lainaan...ja mie siihen buzzadori justkaan vastailin tuonne omale puolelle..ole hyvä, mene ja liity. i loooove that job XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä voepi! Kuivaamisen jälkkeennii saattaa poltella sormia ne nokkoset. onneks ei senttään sopassa poltellu...! x)
   Ja selemos käyn kohta kahtomasa! :)

   Poista
 2. Ki va kun vierailit blogissani ja hyvä kun muistutit nokkosten keräämisestä. Itekin ostin kuivurin viime kesänä, mutta ei tullut mieleenkään kaivaa sitä esille vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä tovin blogias jo kytistellyt :)
   Se kuivuri on kyllä oikijasti hyvä vehe! Meilläkin tuo yrttipenkki näyttää elonmerkkejä niiden yrttien osalta, niin saapi varmmaan oikkeesti syksymmällä käyttää sitä vehjettä! (esim tillit, basilikat jne:))

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi