Hae tästä blogista

19. maaliskuuta 2013

• Täsmälääkkeeni •

Minäpä meinasin nyt kirjottaa miun "täsmä"lääkkeistä"" mitä syön muutaman kerran viikossa ihan säännöllisesti! Minä en siis ole mikkään täyvellisyyventavoittelija, liiallinen terveysintoilija, hirrrrmu liikunnallinen, mutta PYRIN kuiteski että en työnnä suuhuni (enkä lasten/ukon) kaikkee paskkaa mitä kaupasta nykysi saa! Esim. pyrin välttämään tuotteissa e-koodin: E250 ja on niitä muitakin koodeja/lisäaineita mutta en ainakaan tässä postauksessa niistä lässyttele enemppää! Tosin jos kiinnostaa nuo ekoodit, nii niitä voi tsekkailla täältä.


Mutta niihin miun viikottaisiin terveenä pysymisen salaisuuksiin (Houp sou! :D):

 Inkivääri 
Raastan ruokiin
Paloittelen/raastan teen sekaan
Joskus jopa veden kanssa

Inkivääri liki kokonaan ja raastettuna


Terveen inkiväärijuurakon tunnistaa siitä että se tuoksuu ihan sitruunalle mutta maistuu hirrrrveen tuliselle! Ja tuo kuvan väri on tervettä versioo! Harmaana/harmaanvihertävänä jos mollottaa niin vois kuvitella että silloin se on hommeessa. x] Ja ei saa olla "lörpöllään/rutistunut".
Inkiväärihän on tosi hyvä kehon oma "antibiootti", sillä se vilkastuttaa verenkierttoo ja laukaisee lihaskouristuksia. Auttaa myös flunssaan ja kuukkautiskippuihin sekä  pahoinvointiin. Inkivääri sisältää myös eteerisiä öljyjä, siksi se soveltuukin oivasti hierontaöljyksi (;)) tosin esim reumatismiin ja lihaskipuihin. 
  Jos sappikivet vaivaa niin silloin kuulemma kannattaa välttää inkivääriä. Ja jos verenohennuslääkkeitä syöpi niin tämä kannattaa jättää pois. Eikä mielellään raskkaana/imetyksen aikana. 

Ja titten:

Valkosipuli:
Ruokiin/leivän päällä
Jos esim asiakaspalvelualalla käyt töissä/rimpsalle menossa niin kannattaa jättää pois edellisenä päivänä (liiallinen) valkosipulin käyttö. Haisee nimittäin järrrrrrrkyttävälle hengityksessä!! Tai sitten kannattaa puputtaa jonniin verran persiljaa päälle koska tämän pitäisi hillitä hajuhaittoja.
Tämä kuuluu kanssa kropan antibiootteihin. Syötynä tämä nimittäin tappaa pahat bakteerit sisältä ja lievittää tulehuksia. Sisältää runsaasti flavonoideja. Edistää verenkierttoo ja laskee haitallista kolesteroolin nousua. Plus monia muita hyödyllisiä tsydansseja.
Mie ku tein Nooralle kunnon valakosipulileivän niin hällä reppanalla iski "pieni" närästys sen jälkkeen, eli jos ei oo tottunut syömään hidmuisesti niin kannattaa alottaa pienesti. Koska närästys suattaa sivuoireena tässä olla.Ja jos leikkaukseen menossa nii ainaki 2 vk pitäs olla syömättä vee sipulia ellei halua luultavasti vuotaa kuiviin leikkauspöyvällä.

Vihreä-, Rooibos-, Yrtti-, Kamomillatee:
Vihreessä teessä paljo antiosidantteja (suojaa soluja vaurioilta/saasteilta/syövältä ja vanhenemiselta)  (toisten tutkimusten mukkaan ei oo pystytty todistammaan mutta mie mielellään uskon siihe että on!:)) Erinomainen laihutusjuoma. Kannattaa googlettaa jos halluu tietää liki kaiken koska miulla menis koko yö kirjottaessa..! x]
Rooibos on (lunttaan ihan wikipediasta x]) 
punapensaan neulasista valmistettu, teen tapaan haudutettava kofeiiniton, vitamiini- ja mineraalipitoinen terveysjuoma.  
Urheilu-, dieetti- sekä fitnessjuomana tätä pietään kanssa!
Minä juon tätä iltaisin. Sekotettuna kamomillaan ja yrttiin! :D Ja hunajaan.
Yrttitee: No eikö tuo sana "yrtti" jo kerro että ei mikkää huuhaa! Ja riippuen tiesti mitä yrttejä siinä on! :)) 
Kamomillatee on hyvä että paha kropalle! Siitäpä voittii lukkee lisää tiältä. Mutta kamomillan liiallinen käyttö on sitte haitaks maksalle. Mutta tuskinpa kukkaan vettää paketillista kamomillateetä päivään!(?)

Hunaja: 
Yleisesti ottaen teen seassa. 

Flunssaan, unettomuuteen ja joittenki mukkaan jopa auttas siitepölyallergiaan. Sekä lieviin ihovauroihin. Tässä olisi pieni inffopläjäys.

Kahviakin juon päivittäin keskimäärin 2 kuppia. Selleri kuuluu kanssa vakioruokavalioon. Sekä marjat, kuten mustikat/puolukat/tyrnit/mansikka-vadelmamiksaukset (eli valamiit pakastemarjaversiot) Mutta ku tuo kello alkaa olla jo aika paljon niin en kyllä kerkijä mitenkkään päin niistä ennee kirjottellee. 

Mutta sen verran vielä että myö saatiin joululahjaks miun anopilta ja apelta 


Valitut palat
Lääkkeitä Luonnosta
170 lääkeyrttiä - ja mitä tiedämme niistä nykyisintämmönen kirja, niin on kyllä yks parhaista tietoiskukirjoista mitä oon lukenut. :) On kuulkaa voikukasta lähttiin kaikki. :)

Mutta nyt mie luovutan! Hyviä Ötylöitä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi