Hae tästä blogista

21. heinäkuuta 2013

• Kaalilaatikkoo •

Isille lupasin kirjottaa kaalilaatikon ohjeen. Tämmösen hälle kirjotin. Onko selvästi ohjeistettu? :DKaalilaatikko!
Osta kaali ja silippua se pieneks. Pyöräytä pannulla ne siliput joko öljyllä lotrattuna taikka sydämes kunnosta riippuen voissa. (Silleen sopivasti?) Kaali kutistuu sit aikalailla.
Laita lopuksi sekaan hieman vettä ja siihen lihaliemi jotta saat makua kaaliloihin. Kaada nesteineen voideltuun uunivuokaan. Jätä pöyvälle.
Sitten sipulin (tai vaikka kaksi kpl) kimppuun. Silippua sekin.
Sen jäläkkeen laita jauheliha (400g) ja sipulit pannulle ja ruskista niin, että jauheliha on ruskeeta. (Jos oot kaaliloihin työntänä voita hirrveesti, niin riittää varmaan hiukkasen vähempi tällä kerttaa)
Jotkut kypsentää puuroriisinnii veessä ennen uunin laittoa, mut mie oon ripotellu "raakana", kun uunissa ne kypsyy/turpoaa kuitessii.
Laita jauhelihasipulisekotus kaalin sekaan vuokaan, ja maistele onko tarppeeks mausteita. Jos ei, laita hiukkasen suolaa ja grillausmaustekkin on aika hyvä. Vettäkin voit hiukan vielä laittaa jos on nihkkeesti. Ripottele 1-2 dl puuroriisiä ja sekota koko mössö, että menee sekasi. Pari voinokaretta pinnalle. Uuniin 200 astetta ja anna sen olla uunissa tunti tai vaikka kaks. Välillä vaan kahtele uuniin jotta eivät pala. Eli jos tuntuu että musttuu, niin lisää vettä. (Kahvikupillinen kerrallaan)

Puolukkahillo osta kaupasta.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ite tykkään enemmän kaalikeitosta!
      Ja miusta esim riisivelli on parempaa kuin riisipuuro! :D Keitot on kyllä hedkkua! :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi